Bikini kropp


Detta är garanterat bland de mest talande samtalsämnen varje vår och sommar – bikini kroppen.
Jag postade på instagram i morse min första bikini bild i mitt liv, det skulle jag aldrig kunna tänka mig att jag skulle ha gjort för ett år sedan.
Knappt en månad sedan skulle jag kunna göra det, det är mycket som jag kämpar emot mina egna ångest tankar och mot samhällsnormen.

Jag kan inte räkna på varken fingrar eller tår hur många gånger jag har hört de här uttrycken och som jag själv tänkt på.
”I år blir det vassen, jag skippar att sola & för jag är för tjock att bära bikini, jag har långklänning på stranden för inte visa min tjocka kropp.
Det är bara smala människor som kan bära det där, om jag drar in magen och ligger på rygg så ser jag smalare ut och jag köper inte den där bikinin, jag fick sådan mage och den markerar mer mina lår och mina stora bristningar.
Herregud, jag får strunta i det här för jag är helt enkelt för tjock för vara på stranden.
Inte hann jag gå ner vikten till sommarn, så jag stannar hemma. Jag har inte stora tuttar, jag har inte smal midja, jag har inte lår med ett gap.
Vad ska killarna tycka om det där? Du vet väl om att de bara gillar tjejer med kurvor och med smal midja. ect.”

Detta tänker jag aldrig mer hålla på emot mig själv eller emot min kropp, självhatet och allt jag går miste om genom att trycka ner min kropp.
Jag har mage, jag har lår som är emot varandra, jag har bristningar, jag har en härlig röv och jag har mycket muskler och jag har en bikinikropp.
Alla har bikini kroppar och ingen ska gå hänga i vassen för idealen är skeva och jag står upp för alla som känner att de inte kan njuta fullt ut på sommaren med rädslan vad andra ska tycka och vad våran egna snea självbild försöker förslava oss med.
Jag är vacker, jag har en bikini kropp, jag har rätten till att njuta utan att ångesten ska förslava mitt sinne och om någon säger något annat om din kropp betyder det inte att det stämmer eller att du inte är vacker precis som du är vare sig du är smal, kort, tjock, lång, har bristningar, ärr, överflödig hud och det bevisar också att puckot har inget mellan öronen. Så ge dig själv och din kropp massor av kärlek, det är den värd.

28 thoughts on “Bikini kropp”

 1. Jättefin är du <3 Så trist att man ska behöva känna så, så mycket yta ibland kan jag tycka. Det viktiga borde vara att man har hjärtat på rätta stället, mår bra och har hälsan och känner sig fin. Alla är fina på sitt sätt. Mycket bra skrivet inlägg tycker jag 🙂

  1. Hej Ramona!
   Tack för alla fina ord du skriver.
   Och du har så rätt, alla är fina på sina sätt och hälsan är viktigast, i alla lägen! Kram

  1. Jag kan inte mer än hålla med dig,
   dock är du vacker så ångesten borde inte finnas där <3

  2. Verkligen, vi alla har det tack vare den skeva synen på idealen är idag.
   Men jag kämpar emot det! Mot nya mål och nya besegringar. Vi är vackra allihopa!

  1. Tack My! Det är lätt hamnat med kroppshets, därför är det extra viktigt att ta upp ämnet 🙂

 2. Hej på dig, tittade in på din blogg efter att du hade kommenterat min blogg och du har jättefina bilder och en fin blogg, tack för din kommentar..
  Så fin du är på bilden ….
  Mvh Emma.

 3. Jätte bra inlägg! ett stort ämne och självklart ska vi alla vara stolta över våra kroppar, de fungerar faktiskt och håller upp oss varje dag varför inte vara stolta över det? Kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *